• Akia Metrobus

  Најдолгиот градски автобус во светот

  ► Турската компанија Akia, по улиците на Бурса во експериментална употреба го пушти најдолгиот градски автобус во светот. Akia Metrobus има капацитет за превоз на 290 патници со што се очекува да ја игра улогата на надземно метро

  повеќе…

  Меѓународен линиски превоз на патници

  Што, како…

  ► Меѓународен линиски превоз на патници меѓу Република Македонија и друга држава (билатерален)  транзитивен превоз преку територијата на Република Македонија се воспоставува во согласност со меѓународните договори, а врз основа на претходна согласност на министерствата надлежни за транспорт на државите низ кои линијата поминува

  повеќе…

  Geoprobe 6712DT

  Драгоцени примероци од подземјето

  ► Geoprobe е најпознатиот светски производител на машини, опрема и алати наменети за подземни дупчења кои се користат за потреби на животната средина, потоа за геотехнички како и испитувања за потреби во геотермалната енергија и истражувачката индустрија

  повеќе…

  WIT-PM 200

  Еден хемиски анкер за сите материјали

  ► Двокомпонентната реактивна смола на Wurth ноаѓа широка примена во ѕидарството, погоден е за прицврстување на дрвени структури, метални конструкции, метални профили, билборди, потоа разни видови цевки и кабелски и инсталациски канали

  повеќе…

  Strassmayr STP 1008/6000 – Машина за поправка на патишта

  Ефикасно закрпување

  ► Брзата поправка на оштетените патишта претставува вистински императив за комуналаните претпријатија. Со користење на Strassmayr STP технологијата, по кратката интервенција, патиштата се веднаш потготвени за користење

  повеќе…

  CarMix 2.5 TT

  Сам свој мајстор

  ► Градежништвото е една од индустриските гранки каде работната рака никогаш нема да биде заменета – ниту онаа стручната, ниту онаа неквалификуваната. Но тоа не е пречка иноваторите постојано да смислуваат разни начини како да го заменат она што не може да се замени

  повеќе…

  Strassmayr BF 290 – Машина за проширување патишта

  Кога патот станува претесен

  ► Моделот BF 290 на Strassmayr е специфициран за покривање на сите задачи поврзани со работа покрај патишта. Освен проширувањето на делниците, машината може да пополнува и ровови ископани при поставувањето на инсталации

  повеќе…

  Специјализирано списание за градежништво и транспорт